T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / AYVACIK - Ayvacık Fen Lisesi

Çeviribilim

Sizlere bu yazımızda Üniversite Tercihi yapacak arkadaşların meslek tercihinde bulunurken o meslek hakkında geniş bilgi sahibi olup doğru tercihte bulanmasıdır.

Çeviribilim bölümü, üç mütercim tercümanlık anabilim dalıyla işbirliği yaparak eğitim ve araştırmada üç dile de birinci dil düzeyinde yer vermektedir .

Çalışma Alanları
Mezunlarımızın işyeri yelpazesi de eğitim hedeflerine uygun olarak geniştir . Serbest veya kadrolu çevirmen, şirketlerde uluslararası ilişkilerden sorumlu sekreterlik, patent ve marka çevirmeni, yönetici asistanı, konsolosluk elemanı gibi işlere mezuniyet sonrası başlanabilmektedir. Ayrıca eğitimin geniş kültürel ve bilimsel altyapısı mezunlarımızın alanlarında yönlendirici ve yönetici konumuna kısa zamanda gel­ mesini sağlayarak, redaktör, proje yöneticisi, çeviri bürosu işletmecisi, çeviri departmanı yöneticisi gibi konumlara gelmesini hızlandırmaktadır . Mezunlarımızın bir kısmı da Türkiye'de ve yurtdışında iktisat, işletme, iletişim, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, çeviribilim gibi bölümlerde ikinci bir eğitimde veya yüksek lisans eğitiminde başarılı olmaktadır 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2021 - Güncelleme: 07.07.2021 16:06 - Görüntülenme: 216
  Beğen | 0  kişi beğendi