ÇANAKKALE / AYVACIK - Ayvacık Fen Lisesi

W.C.E.P Başarımız

W.C.E.P NEDİR ?

Worldwide Cultural Exchange Program (WCEP) merkezi Toronto'da bulunan başta Kanada Eğitim Bakanlığı olmak üzere toplam 20 ülkenin öğrenci değişim programlarının organizasyonlarını yürüten, farklı kültürleri kişisel bir aile ortamında bir araya getirmeye ve ömür boyu sürecek dostluklar kurmaya bununla birlikte yüksek akademik başarıya ve sosyal beceriye odaklanan bir organizasyondur. Uluslararası Lise Öğrenci Değişim Programları yaklaşık 90 yıldır 40 ülke arasında ilgili ülkelerin Bakanlıkları tarafından uygulanmaktadır. Çoktan seçmeli soruların bilgisayar tarafından, kısa cevaplı ve kompozisyon tarzındaki soruların ise tecrübeli AP hocalarından ve üniversite profesörlerinden oluşan bir kurul tarafından değerlendirildiği sınavdır.

BİZ NE YAPTIK ?

Yukarıda özellikleri belirtilen sınava dahil olan 12. sınıf öğrencimiz Batuhan Cabbar OKULMUŞ, sınavı başarıyla geçerek belge almaya hak kazanmıştır. Bu sınav sonucunda öğrencimizin kazandığı haklar şunlardır;

AP (ADVANCED PLACEMENT) PROGRAMININ AVANTAJLARI
1. Yurtdışı üniversitelerin büyük çoğunluğundan kabul alabilme veya üniversiteye yerleşebilme imkanı,
2. Lise eğitimi sırasında üniversite seviyesinde dersler alınarak kredilerin yurtdışı ve bazı yurtiçi vakıf üniversitelerde üniversitenin politikası çerçevesinde geçerli sayılması,
3. Öğrencinin ilgi duyduğu alanda çok daha derinlemesine bilgi sahibi olması,
4. Daha iyi çalışma alışkanlıklarının geliştirilme, yazı yazma becerilerini iyileştirme, problem çözme yeteneklerini edinme gibi ileride üniversite yıllarında başarılı olabilmek için hayati bazı becerilerin geliştirilmesine yardımcı olması olarak özetlenebilir.

Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder, öğrencimizin başarılarının devamını temenni ederiz.

06-01-2022

Yayın: 06.01.2022 - Güncelleme: 06.01.2022 16:05 - Görüntülenme: 553